perjantai 8. marraskuuta 2019

Tiilenpäitä tekemässä

Tiiliseinän teko jatkui. Vähän mietin matkalla puukäsitöihin, että onkohan kaikki tiilet rapisseet viikon aikana seinästä lattialle mutta huoli oli turha, kaikki olivat kiltisti kiinni seinässä. 

Homma on muuten mukavaa ja helppoa mutta saumakohdat aiheuttavat vähän haasteita, että ne saa tasaiseksi. Onneksi massa kuivuessaan vähän kutistuu ja tasoittuu, joten erot eivät enää näy niin suuresti. Myös massan paksuutta on vähän haastava saada samanlaiseksi kuin edellisessä setissä ja tiilistä voi tulla vähän paksumpia tai ohuempia mutta näyttääpähän elävämmältä seinältä.


Toivon, että tiiliä voi vähän hioa sitten kun seinä on kuivunut ja pahimmat epätasaisuudet saa poistettua.


Tilasin tiilimatskua kaksi pussia ja se oli hyvä valinta, koska vajaa pussillinen on kulunut yhteen seinään. Aine on yllättävän riittoisaa.


Pinta näyttää kivalle.


Ja kauempaa katsottuna vieläkin kivemmalle. Tässä osa tiilistä on vielä ihan märkiä, joten jännittävä katsoa viikon päästä, miten värierot ovat tasoittuneet. 

Voi olla, että vedän jollain maalilla vielä uuden pinnan, jotta maali menee laastiksi ja sen jälkeen vielä töpöttelen tiilet toisen väriseksi mutta katsotaan. Ainakin mattapintaista spraylakkaa pitää käydä ostamassa ja suihkutella tiilet sillä kiinni seinään.

Perustin nukkekodilleni Instagram-tilin @nukkekotiraksa, joten sitäkin kautta on halutessaan mahdollista seurata projektia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti