maanantai 3. helmikuuta 2020

Juottamishommia

Vihdoinkin pääsin tällä vuosikymmenellä puukäsitöihin! Pari ensimmäistä kertaa jäi väliin työreissujen takia, joten suuntasin intoa puhkuen paikalle kun kerrankin taas pääsin.

Sähköistys on siis työlistalla tällä hetkellä mutta opettaja oli niin kiireinen muiden kanssa niin listoitin ajankulukseni huoneita:




Keittiöstä puuttuu vielä kattolistat ja muutamasta huoneesta jalkalistat, sitten olisi sekin done.

Sitten juottamaan... Vähän oikein hirvitti kun en ole monta kertaa elämäni aikana juottanut ja nyt sitä hommaa on ihan enemmälti tehtävänä.


Kieputin sähköjohdot jatko-osaan kiinni säie kerrallaan ja juotin osat yhteen. Sen jälkeen paketoin juotoksen sähköteipin sisään.

Kokosin johdot talon taakse nippuihin ja kuumaliimanöttösillä kiinni toisiinsa ja seinään. Johan tuli siistimmän näköistä!


Kapea aukko johtosotkun vieressä on kolo, johon upotan katkaisijan. Sitä ennen pitää saada niputettua johdot vielä yhdeksi klöntiksi ja juottaa se katkaisijaan ja kaikkien johtojen toiset säikeet keskenään kiinni ja juottaa niput katkaisijaan. Kuulostaa hankalalle ja varmaan sitä onkin mutta jospa tämä valmistuisi.

Keittiön kaapit kaivelin jo esille, että niistä voin jatkaa jos sähköhommat tökkii. Mietinnässä on, laitanko vanhat kaapit vai teenkö kokonaan uudet...


Ja viikon takaisen Tallinnan-reissun yksi kohde oli Karnaluks, josta ostin ihania käsityöjuttuja. Perheen isä saanee violettiraitaisen paidan päälleen jossain vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti